Tuesday, 6 January 2015

Tort in doua culori

Ingrediente:

pentru blat:

8 oua
8 linguri zahar
2 linguri ulei
1 praf de copt

pentru frisca

o cutie un k smantana cu 20% grasime
o cutie smantana 200 g 12% grasime
4 linguri zahar

pentru ciocolata:

5 linguri cacao
10 lingurite zahar
2 linguri apa
frisca



Mod de preparare:
 
Pentru blat galbenusurile trebuie amestecate cu 4 linguri zahar si doua de ulei. Albusurile se bat separate cu cealalta jumatate din cantiatatea de zahar pana se intaresc. Albusurile se toarna incet peste galbenusuri si se amesteca incet cu o lingura. La final se adauga jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si cealalta jumatate de faina. Se amesteca toata compozitia si se pune intr-o tava  de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se baga la cuptor la foc mic.  Dupa ce se raceste se taie in trei si se insiropeaza. Pentru frisca se amesteca ingredientele cu mixerul pana se intareste. Se poate adauga zahar daca va place mai dulce. Pentru crema de ciocolata se amesteca toate intr-o craticioara si se pune pe foc pana se topeste zaharul.  Ciocolata se lasa la racit. Crema de cacao are la baza frisca, puteti pune jumatate din  frisca , de aici rezultand cantitatea de crema de ciocolata pentru blat. Ciocolata racita  se adauga astfel peste frisca si se amesteca usor pentru a iesi pufoasa. Tortul se orneaza dupa imaginatia fiecaruia. Cu un compot se insiropeaza blatul, sau s epoate face si un sirop simplu din apa, zahar si esenta de rom. Pe primul blat am adaugat frisca si visine dinvisinata. Apoi crema de ciocolata si am adugat iarasi visine. Deasupta am ornat jumatate din blat  cu frisca si cealalta jumatate cu  ciocolata realizand un tort in doua culori. Se poate decora cu ciocolata neagra si fructe, nuci etc. Sper sa va placa. Pofta buna!
 




 


No comments:

Post a Comment