Wednesday, 7 January 2015

Supa crema de legume

Ingrediente:

2 buc ceapa
3 buc.morcovi 
1/2 buc  radacinatelina 
1-2 buc pastarnac
 4-5 buc. cartofi
 1 buc. mare  ardei capia
4 cateiusturoi 
200 mlsmantana
ulei 2 linguri
sare, piper

Mod de preparare:

Intr-o oala, incingeti uleiul si caliti un pic ceapa si usturoiul.  Cand ceapa devine translucida, puneti morcovii, pastarnacul si radacina de telina taiate. Lasati unul-doua minute, cat sa se caleasca un pic radacinoasele. Puneti si cartofii, curatati si taiati cubulete, precum si 6 cani (cam 1,5 l) de apa fierbinte. Lasati sa fiarba pe foc mic, cu oala acoperita. Cand aproape ca s-au fiert cartofii, puneti si ardeiul capia, bucatele. Lasati sa fiarba in continuare pana cand legumele sunt bine patrunse. Opriti focul, puneti condimente si lasati supa, acoperita, sa se raceasca un pic, cat sa o puteti pasa cu blenderul. Dupa ce o pasati , turnati smantana si potriviti de sare si de piper. Serviti supa crema cu crutoane, pregatite in casa sau  bucatele de lipie. Supa se poate servi calduta, dar si rece. Pofta buna!
 


 



No comments:

Post a Comment