Friday 23 January 2015

Creveti la gratar cu sos de usturoi

Ingrediente:

16 creveti nedecorticati
2-3 linguri ulei
1/2 capatana usturoi
1-2 linguri zeama de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel verde)

Mod de preparare:

Clatesti crevetii in apa rece si-i lasi la scurs. Inainte de a pune crevetii pe gratarul incins ii stropesti cu zeama de lamaie, ulei si presari putina sare si piper. Poti sa faci aceasta operatiune intr-un bol, amestecand foarte usor crevetii.  Lasi crevetii pe gratar cate 2 minute pentru fiecare parte. Usturoiul il pisezi bine si faci o pasta adaugand in el putin ulei si amestecand pana la incorporarea acestuia. Condimentezi cu sare si piper, stropesti usturoiul cu 2-3 picaturi de lamaie si adaugi patrunjelul verde tocat marunt. Servesti crevetii calzi impreuna cu acest sos de usturoi. Pofta buna!
 

 




No comments:

Post a Comment