Friday, 23 January 2015

Cornuri cu unt

Ingrediente:

500 g faina
300 ml lapte
50 g zahar
15 g drojdie proaspata
12 g sare
190 g unt rece

pt copt:

un galbenus
o lingura lapte

Mod de preparare:
 
Intr-un vas se desface  drojdia cu 150 ml lapte caldut si 10 g zahar. Se adauga 125 g faina, se amesteca bine si se acopera cu un servetel umed. Se lasa la crescut 30 de minute. Apoi se adauga restul fainei, laptele, zaharul si sarea. Se framanta bine. Intre doua bucati de hartie  de copu se intinde untul  foarte rece cu sucitorul, iar pe masa presarata cu faina se intinde aluatul intr-un dreptunghi. Se pune untul in mijloc si se acopera cu marginile lungi ale aluatului. Se lucreaza cu sucitorul incorporand astfel untul in aluat. Dupa ce s-a inglobat tot untul, aluatul se pliaza in trei, se intoarce un sfert de ceas si se lucreaza putin, dupa care se da la frigider pentru 30 de minute. Se repeat operatiunea de inca doua ori. Apoi se intinde un strat mai gros de 4mm. Se decupeaza triunghiuri cu baza de 10-12 cm, se ruleaza toate si se lasa la crescut 45 minute la caldura, apoi se transfera in tava, se ung cu un galbenus amestecat cu lapte si se coc 15-20 minute. Pofta buna!

 


No comments:

Post a Comment