Monday 19 January 2015

Pachetele cu foietaj

Ingrediente:

300-400 g faina
100 ml apa
drojdie cat o nuca
sare si zahar

pentru umplutura:

2-3 cepe
500 g ficatei de pasare
150 g ciuperci
100 g smantana
3 oua
o lingura de unt
cimbru
sare si piper

Mod de preparare:
 
 Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de apa (din cele 100 ml), sare si putin zahar, lasam 15 minute. Cat timp sta maiaua la crescut pregatim umplutura astfel: Ceapa taiata marunt o calim in 2-3 linguri de ulei, peste care adaugam ficateii spalati si taiati si ciupercile taiate feliute. Condimentam  cu sare, piper si cimbru, dupa preferinte. Cand este totul inabusit bine, dam de pe foc si lasam sa se raceasca.
    Peste maiaua crescuta  punem faina, dar nu toata faina odata, apa si amestecam adaugand faina treptat pana devine un aluat care poate fi framantat si intins pe masa. Il lasam la crescut timp de 30 de minute.   Separat, compozitia calita si racita, o amestecam cu 2 oua si smantana. Trebuie sa avem grija sa nu fie smantana foarte lichida.   Din aluatul crescut intindem o foaie, nu foarte subtire pentru a nu se rupe, si o taiem in bucati cam cat palma de mari. In mijocul foitelor punem o lingura de umplutura apoi impaturim in asa fel incat sa nu se scurga nimic din pachetel. Le asezam pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Procedam asa pana terminam aluatul si umplutura. Dupa ce am terminat de asezat toate pachetelele in tava, le ungem cu un galbenus de ou si presaram cateva seminte. Le dam la cuptorul incins dinainte pentru 30-40 de minute, la foc  potrivit.
 

 


No comments:

Post a Comment