500 g piept de pui
1 ceapă,
1 păhărel de vin alb sec,
400 g smântână,
50 g unt,
½ legătură pătrunjel,
½ legătură de mărar,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Curățați ceapa și tocați-o cât mai mărunt.
Taiati pieptul de pui bucatele mici. Într-o cratiță încăpătoare puneți untul să se topească la foc moale.
Presărați-l cu puțină sare, ca să nu stropească și, când s-a încins binepuneți ceapa la călit. Când simțiți că a
început să se înmoaie, adăugați cubulețele de piept de pui. Amestecați din când în când și, când carnea s-a albit pe toate fețele
și a început să prindă culoare presarăți ceva sare și piper, mai amestecați de câteva ori și, după vreo
5 minute, stingeți cu vinul, puneți capacul pe-o parte și lăsați să se
înnăbușe molcom. Când lichidul aproape a dispărut, omogenizați,
gustați ca să vedeți cum stați cu sarea și piperul, mai lăsați mâncarea
să dea 1-2 clocote.
Eu am servit cu piure de cartofi si morcovi. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment