4 oua de gaina
4 rosii potrivite
100 g branza dulce
50 g telemea de vaca
1-2 linguri smantana
1 frunza de salata
Mod de preparare:
Se fierb ouale in apa cu sare. Se tin 1 minut in apa rece si se curata de coaja. Se taie din fiecare ou cate un capacel pentru a obtine o suprafata dreapata, astfel incat sa se poata aseza vertical in farfurie. Rosiile se spala si se lasa sa se usuce. Din fiecare rosie se taie un capacel, apoi se scobeste miezul cu o lingurita si se lasa la scurs. Se paseaza branza dulce, se amesteca cu telemeaua rasa si putin asmantana, pana se obtine o crem consistenta. Se adauga sare si patrunjelul verde. In fiecare rosie se pune cate o lingurita de branza si cate un ou fiert. Se aseaza pe o farfurie pe o frunza de salata. Se poate orna si cu patrunjel, daca aveti pentru a crea iarba. Deasemenea pentru a obtine si niste ciupercute puteti folosi oua de prepelita si rosii cherry. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment