Sunday, 5 May 2013

Eclere gustoase

Ingrediente:

pt aluat:

225 ml apa
125 g unt
125 g faina
4 oua
1 praf de sare

pt umplutura:

4 oua
270g zahar tos
200g faina
750ml lapte
5 pliculete de vanilie

pt decor:

frisca

Mod de preparare:

Fierbi apa cu untul si cu un praf de sare la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca iei vasul de pe foc si torni toata cantitatea de faina, amestecand energic pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului. dupa ce aluatul se racoreste adaugi ouale pe rand,  amestecand bine de fiecare data. Folosind un pos asezi forme lunguiete intr-o tava unsa si tapetata si le coci la temperaturi potrivite circa 20 minute. Pentru preparare cremei, spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem bine cu telul. Cand ouale sunt bine batute, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare., dupa care adaugam faina si amestecam din nou. Turnam si laptele si amestecam pana se inglobeaza bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele, punem vasul cu fundul intr-o cratita cu apa, si lasam crema sa fiarba pe baie de aburi pana se ingroasa, aproximativ 15 minute.  In cazul in care nu vi se ingroasa crema, puneti vasul cu crema direct pe flacara si amestecati incontinu, pentru a nu se prinde si a nu se afuma crema, si eventual mai puteti adauga 1-2 linguri de faina in compozitie, dupa care amestecati cu telul foarte repede pentru a nu se forma cocoloase. Tai eclerul pe orizontala, le umpli cu crema de ciocolata, asezi deasupra capacul si decorezi cu frisca. Pofta buna!


 


No comments:

Post a Comment