600 g faina
350 ml apa minerala
1 plic drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
100 g masline verzi si negre
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingurita miere
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu zaharul si cu o lingura de faina, putin apa minerala pana se formeaza un aluat care trebuie sa stea la crescut 30 minute. Amesteci aluatul dospit cu restul de faina, uleiul de masline, o lingurita sare, o lingurita de miere, restul de apa minerala si framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il lasi sa creasca o ora. Incorporezi in aluata maslinele negre si verzi fara samburi, apoi modelezi o panie. Asezi paniea in tava unsa cu un strat de ulei si o lasi la crescut 45 minute, acoperita cu un prosop. Introduci painea in cuptorul bine incalzit si o lasi sa se coaca aproximativ 45 minute pana se rumeneste frumos.
No comments:
Post a Comment