Sunday 5 May 2013

Spuma in oua de ciocolata

Ingrediente:

12 oua de ciocolata
6 oua
60 g unt
200 g ciocolata neagra simpla
un praf de sare

pentru decor:

frisca
bomboane colorate

Mod de preparare:

Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se pune pe foc mic, se amesteca din cand in cand si dupa ce s-a topit se transfera intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa ce obtinut spuma, aceasta se adauga in amestecul de ciocolata si galbenus. Se amesteca usor de jos in sus. Se gauresc ouale de ciocolata si se aseaza in suportul pentru oua fierte. Se umplu cu spuma de ciocolata si se da la frigider pentru 3 ore. Se aduc la masa garnisite cu frisca si diverse decoratiuni alimentare.





No comments:

Post a Comment