Friday, 3 May 2013

Oua murate

Ingrediente:

6 oua mari
180 ml otet alb
180 ml apa
o lingurita boabe de mustar
o lingura boabe de piper
un catel de usturoi
o foaie de dafin

Mod de preparare:

Ouale se pun la fiert imediat cum apa da in clocot, sa lasa 5 minute, se ia de pe foc si se lasa sa stea 10 minute in apa fierbinte. Apoi se scot, se lasa la racit si se curata. La foc mediu se pun apa, otetul, boabele de mustar si cele de piper si se lasa la fiert. Cand dau in clocot, se pun usturoiul pisat si foaia de dafin si se trage vasul de pe foc. Ouale se aseaza intr-un borcan, se toarna solutia calda, se pune capac si, dupa racire, se pune borcanul la frigider peste 7 zile. In momentul servirii ouale se scot pe o spumiera si se taie felioare.







No comments:

Post a Comment