pt blat
8 oua
8 linguri zahar
3 linguri cacao
un praf de sare
5 linguri faina
pt umplutura:
500 g frisca
200 g visine din visinata
pt sirop:
100 ml visinata
1 esent de rom
250 ml apa
10 linguri zahar
pt decor:
frisca
visine
ciocolata
Mod de preparare:
Freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc si separat bati albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporezi albusurile in compozitia de galbenusuri si pui faina impreuna cu cacaua amestecand usor de jos in sus. Torni aluatul intr-o forma de tort usa si tapetata si il dai la cuptor 30 minute. Il lasi sa se raceasca. Dupa ce s-a racit tai blatul in 3 parti si faci un sirop din apa, zahar si rom in care adaugi visinata. Opresti 12 visine pt decor. Insiropezi o parte de balt, asezi visinele ramase, intinzi o treima din frisca, pui a doua parte de blat insiropat, o treima din frisca si acoperi cu ultima parte de blat insiropat. Imbraci si decorezi tortul cu frisca, cu visine, ciocolata rasa si cu zahar pudra. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment