pt blat
200 g zahar pudra
8 oua
200 g miez de nuca macinata
50 g pesmet
50 g faina
100 g lamie
1 plic zahar vanilat
pt crema:
250 g miez de nuca
250 g zahar pudra
250 g smantana
100 g lamie
3 linguri ulei
200 g ciocolata de menaj pt decor
Mod de preparare:
Mixezi galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de lamaie, nucile, pesmetul, faina si zaharul vanilat. bati albusurile spuma si le incorporezi la sfarsit in compozitia de galbenusuri. Torni aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata si o introduci la cuptor pt 30 minute. Il lasi sa se raceasca si apoi il atai in 3. amesteci nucile macinate cu zaharul pudra, coaja de lamaie rasa, zeama de lamie si smantana pana se obtine o pasta cremoasa. Asezi crema intre foile de blat fara sa le insiropezi si il ornezi cu ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu uleiul. Se decoreaza dupa imaginative. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment