3 oua
250 g zahar
300 ml lapte
3 pliculete gelatina
1 l frisca
2 pliculete zahar vanilat
1/2 cutie ananas
100 g stafide
1 esenta de rom
pt decor:
frisca
flori décor
ciocolata
Mod de preparare:
Pui stafidele la inmuiat in apa si dupa o jumatate de ora le scurgi si le stropesti cu esenta de rom. Gelatina o pui la inmuiat in 100 ml apa rece. intr-o oala cu fundul ami gros pui ouale, zaharul, zaharul vanilat, freci cu o lingura de lemn, adaugi laptele si pui pe foc mic amestecand continuu pana da in primul clocot. Iei vasul de pe foc, pui gelatina si amesteci bine, dupa care o lasi sa se raceasca. Intre timp bati frisca cu 800 ml lapte o amesteci cu crema de ou, ananasul taiat cuburi si cu stafidele. rastorni compozitia pe un platou, ii dai forma unui tort si il dai la frigider pana a doua zi. Il imbraci in frisca si il ornezi dupa inspiratie. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment