Sunday, 5 May 2013

Paine cu malai

Ingrediente:

1 kg faina alba de grau
6 linguri malai
30 g drojdie proaspata
8 linguri ulei
500 ml lapte indoit cu apa
1 lingurita zahar
1 lingurita sare

Mod de preparare:

Cerni faina intr-un castron. Separat amesteci drojdia cu zaharul, o lingurita rasa de faina, adaugi doua linguri de lapte caldut si lasi la crescut 40 minute la loc cald. Adaugi maiaua in mijlocul fainii, pui sarea, uleiul, malaiul si cate puti nlapte in timp ce framanti. Transferi aluatul de pe planseta si il framanti mai energic pana devine omogen si elastic si il lasi la dospit circa 30 minute. Modelezi doua paini, le asezi in forme use sau tapetate cu folie speciala pentru copt si le lasi din nou la crescut 30 minute. Ungi painile cu putin ulei, la foc potrivit la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Lasi painea sa se raceasca in forma si apoi o scoti, o acoperi cu un prosop pana se racoreste suficient pentru a fi consumata.








No comments:

Post a Comment