Friday, 3 May 2013

Piure de cartofi cu morcovi

Ingrediente:

600 g cartofi albi
300 g morcovi
50 g margarina/unt
50 ml lapte
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1 foaie de dafin
1 lingurita rasa de zahar
sare
piper

Mod de preparare:

Cureti cartofii si morcovii, ii tai felii sau cuburi si ii fierbi, circa 20 minute, in apa cu un praf de sare, in care adaugi o ceapa potrivita intreaga si o foaie de dafin. Cand legumele sunt bine fierte, indepartezi ceapa si foaia de dafin, scurgi zeama, dar o pastrezi deoparte. Se preseaza legumele (se pot mixa), adaugi untul, laptele fierbinte (sau zeama in care au fiert legumele daca tineti post), zahar, sare, piper, dupa gust. Poti adauga si un catel de usturoi zdrobit pentru a obtine un piure mai gustos. Amesteci bine si servesti ca atare sau langa o friptura de pui. Pofta buna!






No comments:

Post a Comment