250 g zahar
10 mere
5 linguri faina
5 oua
250 g frisca
100 g nuci
1 borcan dulceata
ornamente de ciocolta
ciocolata
Mod de preparare:
Pui intr-o tava un strat de zahar (circa 100 g). Poti folosi si forma de tort cu pereti detasabili. Cureti merele de coaja, le scoti cotorul si le asezi in cratita. In locurile ramase goale pui nuci, dulceata sau bucati de mere. Dai forma la cuptor si lasi pana se inmoaie merele. Separi galbenusurile de albusuri, freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar, faina si incorporezi usor albusurile batute spuma tare. Torni compozitia si dai forma la cuptor pt circa 40 minute la foc mic pana se rumeneste. Lasi sa se raceasca putin, desprinzi cu ajutorul unui cutit pe margine si rastorni tortul pe un platou. Lasi sa se raceasca, il ornezi cu frisca si il decorezi cu ornamente de ciocolata sau dupa imaginative. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment