Saturday, 4 May 2013

Tort de ciocolata alba

Ingrediente:

5 oua
130 g zahar
20 g zahar pudra
125 g faina
50 g amidon
1/2 plic praf de copt
150 ml frisca
300 g ciocolata alba
250 g unt
4 linguri lichior de lamaie
suc de lamie
frisca la tub
2 linguri ciocolata rasa

Mod de preparare:

Se separa ouale, se bat albusurile cu zahar pudra. Se bat galbenusurile cu 5 linguri apa fierbinte si zahar. Se inglobeaza faina amestecata in prealabil cu amidonul si praful de copt si albusurile batute. se coace blatul in cuptorul pregarit, intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt timp de 35 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie pe 3 niveluri. Se da in fiert frisca si vasul se ia de pe foc. Se dizolva inauntru ciocolata alba rupta bucati si se lasa sa se raceasca. Se bate apoi compozitia cu mixerul 3 minute si se adauga treptat untul batut in prealabil la temperatura camerei. Se inglobeaza lichiorul si sucul de lamaie dupa gust. Pe blatul de jos se aseaza 1/3 din crema, apoi se aseaza al doilea blat, jumatate din restul de crema  si al treilea blat. Tortul se acopera cu restul de crema.  Tortul se orneaza cu frisca la tub.  Se decoreaza totul dupa fantezie. Eu am decorat cu ciocolata. Pofta buna!




No comments:

Post a Comment