Saturday, 4 May 2013

Salata speciala de post

Ingrediente:

2  salate verzi
1 ardei capia copt
1 cartof mare
1 ceapa alba
3 cepe verzi
1 rosie
1 castravete
masline
sare
piper macinat
1 lingurita zahar
ulei de masline
otet balsamic

Mod de preparare:

Se spala pentru inceput cartofii, se curata de coaje si se pune sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se curata si se spala salata verde si se lasa sa se scurga pe un servet absorbant. Se curata ardeii capia copti si se taie felii subtiri. Se pune intr-un bol tapetat cu salat verde impreuna cu ceapa, se aduga sarea si se amesteca bine. Se verifica cartofii daca au fiert, se scot si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete. Separat se pune intr-un  pahar ulei, sare, piperul, zaharul, otetul balsamic, cimbrul si busuiocul macinat. Se amesteca bine si se pune peste salata. Se pun maslinele si se poate servi ornata si cu frunze de patrunjel.









No comments:

Post a Comment