pentru aluat:
125g unt
75g zahar pudra
2 galbenusuri
250g faina
2 linguri apa
crema mascarpone:
250g mascarpone
35g zahar pudra
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Untul si oualele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se freaca untul taiat cubulete cu zaharul pudra.
Se adauga galbenusul si faina si se framanta un aluat. Initial va fi sfaramicios dar devine treptat ca o plastilina. Daca e greu de lucrat cu el se pot adauga 1-2 linguri de apa.Se pune aluatul intr-o punga sau folie si se da la frigider pentru 2 ore. Pentru crema zaharul si branza mascarpone se amesteca. Separat se bate frisca si se adauga la crema. Dupa ce a stat la frigider, se scoate aluatul si se lasa cam jumatate de ora la temperatura camerei, altfel nu se poate lucra cu el. Se intinde intr-o forma de tarta cu hartie de copt. L-am potrivit cu sucitorul si dupa aceea cu degetele :) Se inteapa cu furculita inainte de a se da la cuptor, ca sa nu se umfle. Se da la cuptor, preancalzit la 180 grade, pana devine aurie . Dupa ce se scoate din cuptor si se lasa la racit, se toarna crema mascarpone si se orneaza cu capsuni. Pofta buna!
Se adauga galbenusul si faina si se framanta un aluat. Initial va fi sfaramicios dar devine treptat ca o plastilina. Daca e greu de lucrat cu el se pot adauga 1-2 linguri de apa.Se pune aluatul intr-o punga sau folie si se da la frigider pentru 2 ore. Pentru crema zaharul si branza mascarpone se amesteca. Separat se bate frisca si se adauga la crema. Dupa ce a stat la frigider, se scoate aluatul si se lasa cam jumatate de ora la temperatura camerei, altfel nu se poate lucra cu el. Se intinde intr-o forma de tarta cu hartie de copt. L-am potrivit cu sucitorul si dupa aceea cu degetele :) Se inteapa cu furculita inainte de a se da la cuptor, ca sa nu se umfle. Se da la cuptor, preancalzit la 180 grade, pana devine aurie . Dupa ce se scoate din cuptor si se lasa la racit, se toarna crema mascarpone si se orneaza cu capsuni. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment