Saturday, 4 May 2013

Fursecuri cu miere

Ingrediente:

300 g zahar
100 g miere
500 g faina
2 oua
1/2 lingurita amoniac
1/2 lamaie
100 ml lapte dulce
2 linguri zahar pudra
sare

Mod de preparare:

Se pune mierea intr-un castron adanc si se freaca cu galbenusurile. Cand compozitia este omogena, se pune zaharul si se amesteca pana cand devine o crema spumoasa. Se adauga albusurile batute spuma tare, amoniacul stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina si laptele. Se framnta aluatul, se face apoi o bila care se lasa 30 minute la frigider. Aluatul se intinde cu sucitorul. Cu ajutorul formelor de fursecuri se taie diverse forme. Se pun pe o tava unsa cu unt si se lasa la copt aproximativ 20 minute. Se pudreaza cu zahar pudra. Se servesc reci cu lapte.





No comments:

Post a Comment