Saturday 4 May 2013

Tort fara blat

Ingrediente:

3 plicuri gelatina a cate 10 g
100 ml apa
2 linguri zahar tos
1 ou
5 jumatati de piersica din compot
150 g stafide
50 ml visinata sau coniac

pentru fisca:

500 ml frisca lichida
1 cana zahar tos
200 g smantana groasa

pentru ornarare:

frisca alba

Mod de preparare:

Pui gelatina in hidratant in 100 ml apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele doua linguri de zahar, oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul, dar avand grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca se taie gelatina. Se lasa la racit. Pana se raceste gelatina, bati cu mixerul frisca lichida impreuna cu zaharul si amesteci cu smantana. Pui stafidele la hidratatin cei 50 ml coniac sau visinata si le lasi aproximativ 30 minute. Scoti din compot visinele si piersicile, iar jumatatile de piersici le pui la scurs intr-o sita. Cand gelatina s-a racit o amesteci cu frisca batuta (se opreste si pentru ornat) si cu stafidele scurse.pregatesti o forma detasabila de tort, o tapetezi cu folie alimentara, torni 1/2 din compozitia obtinuta, apoi asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus si visinele dupa plac. Acoperi cu restul compozitiei, nivelezi si dai la rece pana a doua zi. Rastorni tortul cu grija a doua zi, il imbraci in frisca si il decorezi. Eu am facut cu creioane colorate iarba, din portocale floricele si am decorat cu prajuturi buburuze. Pofta buna!




No comments:

Post a Comment