Thursday 2 May 2013

Drob de pui

Ingrediente:

500 g organe de pui
6 oua
4 oua fierte
5 legaturi ceapa verde
3 legaturi usturoi verde
2 linguri smantana
2 legaturi marar
o legatura patrunjel
2 felii de paine
100 ml lapte
100 ml ulei
sare
piper

pentru copt:

ou pt uns

Mod de preparare:

Organele de pui (inima, plamani, ficat, rinichi) se pun in apa rece cu otet, pentru doua ore. Apoi cu apa rece proaspat pusa se aseaza la fiert cu un praf de sare. Se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Se lasa la fiert in jur de 30 minute. Intre timp, ceapa si usturoiul curatate se toaca marunr si se calesc in ulei. Organele fierte se lasa la racit in apa in care au fiert si se trec prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in lapte si presata. Pasta rezultata se amesteca cu ceapa si usturoiul, patrunjelul si mararul bine tocate, galbenusurile si smantana. Se adauga albusurile batute cu un praf de sare si se potriveste gustul de sare si piper. Forma de copt se unge cu ulei, se toarna jumatate din amestec, se adauga ouale fierte taiate in jumatati, se adauga restul amestecului, se niveleaza si se unge cu ou batut. Se coace aproximativ 30 minute si se lasa sa se raceasca in tava. 





No comments:

Post a Comment