Sunday, 5 May 2013

Tort glazurat cu nuca

Ingredinte:

pt blat

8 oua
10 linguri zahar
6 linguri nuca macinata
6 linguri faina
2 lingurite cafea macinata
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

pt crema

200 g nuca macinata
200 g unt
200 g zahar
6 linguri lapte
2 esente rom

pt sirop

4 linguri zahar
50 ml apa
2 pliculete glazura din comert

Mod de preparare:

Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul in ploaie si bati pana se topeste zaharul. Pui galbenusurile rand pe rand, cafeaua, nuca si incorporezi faina amestecata cu bicarbonatul. Torni compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm unsa si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul incins 15-20 minute. Amesteci nuca cu laptele foarte fierbinte pana devine o pasta. Freci untul cu zaharul si esenta de rom si adaugi peste pasta de nuci. Tai blatul in doua si-l insiropezi cu un sirop facut din 4 linguri de zahar si 50 ml apa. Asezi crema intre cele doua blaturi si deasupra torni crema de ciocolata preparata conform intructiunilor de pe pachet. Decorezi cu bomboane sau aranjamente din lapte praf care se gasesc in comert sau dupa cum doresti.



No comments:

Post a Comment