pentru aluat
250 g faina alba tip 00
125 g unt
50 ml apa rece (tinuta la frigider)
un praf de sare
pentru topping:
200 g branza de capra
2 rosii mari
5-6 rosii cherry
Mod de preparare:
Intr-un
castron se amesteca faina cu sarea. Se adauga untul rece (de la
frigider) taiat cubulete si se amesteca bine cu mana. Treptat se adauga
apa, framantand, pana se ajunge la o consistenta ferma, elastica,
nelipicioasa. Nu framantati
aluatul mai mult decat este necesar, altfel se va inmuia. Se modeleaza
in forma de bila. Se pune la frigider pentru 30 de minute, infasurat in
folie alimentara. Aluatul poate fi pastrat la congelator maxim o luna. Se decongeleaza cu o zi inainte de a fi folosit, mutandu-se in frigider. Nu inlocuiti niciodata untul cu margarina, rezultatul nu va fi cel asteptat. Este de preferat ca faina sa fie cernuta
inaintea pregatirii aluatului. Astfel vor fi indepartate eventualele
impuritati si va usura framantarea acestuia. Untul si apa trebuie sa fie neaparat
reci, tinute la frigider in prealabil. Acest lucru va evita incalzirea
excesiva a aluatului in timpul framantarii. Poate fi framantat manual
ori cu ajutorul robotului de bucatarie. Se ia de la frigider aluatul, se intinde
cu ajutorul unui sucitor si se aseaza in tava de tarta. Deasupar se pune branza de capra data pe razatoare. Deasupra se pun felii de rosii si rosii cherr . Se da la cuptor si se coace intre 30 de
minute. Se lasa putin sa se racoreasca inainte de a fi taiat. Se poate servi atat cald cat si rece alaturi de salata verde si rosii.
No comments:
Post a Comment