Thursday 2 May 2013

Quiche cu branza si rosii

Ingrediente:

pentru aluat

250 g faina alba tip 00
125 g unt
50 ml apa rece (tinuta la frigider)
un praf de sare

pentru topping:

200 g branza de capra
2 rosii mari
5-6 rosii cherry


Mod de preparare:

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea. Se adauga untul rece (de la frigider) taiat cubulete si se amesteca bine cu mana. Treptat se adauga apa, framantand, pana se ajunge la o consistenta ferma, elastica, nelipicioasa. Nu framantati aluatul mai mult decat este necesar, altfel se va inmuia. Se modeleaza in forma de bila. Se pune la frigider pentru 30 de minute, infasurat in folie alimentara.  Aluatul poate fi pastrat la congelator maxim o luna. Se decongeleaza cu o zi inainte de a fi folosit, mutandu-se in frigider.  Nu inlocuiti niciodata untul cu margarina, rezultatul nu va fi cel asteptat. Este de preferat ca faina sa fie cernuta inaintea pregatirii aluatului. Astfel vor fi indepartate eventualele impuritati si va usura framantarea acestuia.  Untul si apa trebuie sa fie neaparat reci, tinute la frigider in prealabil. Acest lucru va evita incalzirea excesiva a aluatului in timpul framantarii. Poate fi framantat manual ori cu ajutorul robotului de bucatarie. Se ia de la frigider aluatul, se intinde cu ajutorul unui sucitor si se aseaza in tava de tarta. Deasupar se pune branza de capra data pe razatoare. Deasupra se pun felii de rosii si rosii cherr . Se da la cuptor si se coace intre 30 de minute.  Se lasa putin sa se racoreasca inainte de a fi taiat. Se poate servi atat cald cat si rece alaturi de salata verde si rosii.
 


No comments:

Post a Comment