pentru aluat:
50 g unt moale
125 g faina
un galbenus
50 g zahar
1 praf de copt
o lingura de lapte
pentru umplutura:
600 g branza de vaci
200 g stafide
o lingura rom
6 oua
100 g zahar
2 linguri rase de faina
coaja unei lamai
un praf de sare
pentru tava:
20 g unt
Mod de preparare:
Se aleg stafidele si se pun sa se umfle in apa calda cu rom. Pentru aluat, se bate bine untul inainte si apoi se amesteca cu galbenusul, zaharul, faina, praful de copt si laptele. Se framanta 5 minute, se aduna intr-o bila si se da la rece pentru doua ore. Se coate cu un sfert de ora inainte de a da pasca la cuptor. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu unt. Pentru umplutura, galbenusurile se freca cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si alba in care se adauga faina, coaja de lamaie si branza bine scursa si presata sau mixata. se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga in branza amestecand cu delicatete. Se varsa in tava jumatate din amestecul de branza, se presara stafidele scurse si apoi se pune a doua parte a branzei. Se da la cuptor pentru 30 minute si se la sa sa se raceasca in tava. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment