Saturday 4 May 2013

Rulada de piure

Ingrediente:

1 kg cartofi albi
200 g morcov
un pachet de unt
3 oua
200 g sunca
2 legaturi ceapa verde
patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Cartofii si morcovii se spala si se fierb in apa cu un praf de sare. Apoi se scurg, se curata si se paseaza si se amesteca cu unt. Cat timp fierb cartofii se pun si ouale la fiert. Sunca se taie foarte marunt, la fel si ceapa verde si patrunjelul. Piureul se amesteca alatui de sunca si ceapa verde si se gusta de sare si piper. Tot amestecul se pune intr-o forma, se bate bine de masa pentru ca pireul sa se aseze, se pun ouale fierte (eu le-am  taiat in doua) si se da la rece pentru doua ore. Rulada se rastoarna si se aduce la masa taiata. Se poate decora cu ridichii rosii si patrunjel. Pofta buna!







No comments:

Post a Comment