Sunday 5 May 2013

Deliciu cu fructe

Ingrediente:

8 oua
10 linguri zahar
11 linguri faina
1 plic praf de copt
esenta de rom, vanilie
2 portocale
2 banane
1 borcan mic compot cirese
1plic budinca vanilie
1 plic gelatina rosie
300 ml lapte dulce

pt sirop

150 ml apa
3 linguri zahar
1/2 esenta de rom

Mod de preparare:

Bati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi zaharul, esentele, galbenusurile unul cate unul, apoi faina in ploaie. pui praful de copt stins cu putin otet si amesteci usor. torni aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata si il coci 30 minute. il lasi la racit si prepari un sirop din apa, zahar si esenta de rom. Insiropezi pandispanul, prepari budinca conform instructiunilor de pe pachet si o torni peste blat. peste budinca asezi bananele si portocalele taiate dupa preferinta, ciresele scurse bine, iar deasupar gelatina rosie preparata conform indicatiilor de pe plic.  Lasi la rece cel putin o ora. Pofat buna!





No comments:

Post a Comment