Tuesday, 6 November 2012

Chec glazurat

Ingrediente:

5 oua
1 cana zahar
5 linguri ulei
1 cana faina
2 linguri cacao
1 esenta de vanilie
1 praf de sare

pentru glazura:

100 g ciocolata
2-3 linguri lapte
3 linguri ulei
nuci

Mod de preparare:

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugi zaharul si bati pana se topeste. Bati galbenusurile cu uleiul si esenta si le adaugi peste albusuri, mixand continuu, presari faina si amesteci usor, de jos in sus. Imparti compozitia in doua. Intr-o parte incorporezi cacaua usor, iar cealalta ramane alba. Ungi si tapetezi o tava de cchec si torni compozitia cu cacao, iar pe mijloc, dintr-un capat in altul compozitia alba. introduci forma in cuptorul preincalzit pentru 30 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca, dupa care il rastorni. Se amesteca ciocolata rasa cu laptele, uleiul si se topesc pe baie de abur. Checul se imbraca cu glazura de ciocolata. Peste glazura se pot presara samburi de nuca tocati pentru un plus de gust.
 
 



No comments:

Post a Comment