Wednesday, 14 November 2012

Linte batuta

Ingrediente:

350 g linte
3 morcovi
2 cepe albe
o lingura faina
2 linguri ulei
2 linguri pentru prajit
sare
piper

Mod de prepare:

Lintea, morcovul taiat mai mare si ceapa taiata in patru se pun la fiert in apa rece si se lasa 40 minute din momentul in care da in clocot. La sfarsitul fierberii, se adauga sare. Odata fiarta. lintea se strecoara si se trece fara legume prin masina de tocat, sau se mixeaza intai singura. Apoi se adauga o lingura de ulei, se mixeaza si, dupa gust, se adauga si a doua lingura de ulei. A doua ceapa se taie rondele care se trec prin faina si se scutura pentru a indeparta surplusul. Rondelele se prajesc in ulei pana devin aurii si apoi se scot pe servetele de hartie. Odata scurse de grasime, se presara sare si piper. Lintea se aduce la masa cu rondele de ceapa prajite si verdeata, dupa gust.
 


 



No comments:

Post a Comment