pentru aluat:
250 g faina
un praf de sare
125 g unt
70 g zahar
un galbenus
50 ml apa sau lapte
pentru umplutura
750 g visine
200 ml frisca lichida
200 g zahar
un plic zahar vanilat
2 oua
3 galbenusuri
Mod preparare:
Pentru aluat, se freaca galbenusul cu zaharul si apoi se desfac cu apa sau lapte. peste faina se presara sarea si se pune untul taiat bucatele. se amesteca cu degetele sfaramand untul si rasfirandu/l in faina. Se repeta operatiunea de mai multe ori, pana ce se obtine un amestec nisipos care se aduna pe mijlocul masei de lucru. Se toarna in centru amestecul de oua, zahar si apa sau lapte si se amesteca rapid cu ajutorul unui cutit similar tocarii, aducand ce este pe exterior spre interior. Se aduna totul intr-o bila si, daca ingredientele se unesc, aluatul este gata. Daca nu, se mai adauga putina apa. Daca visinele sunt proasete se spala si li se scot samburii. Eu am folosit visine congelate, la punga. Cele doua oua se amesteca cu 110 g zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga frisca lichida si se amesteca. Aluatul se intinde in forma de copt, se inteapa cu furculita si se coace 10 minute. se scoate, se pun visinele si se acopera cu amestecul de oua. se da la cuptor pentru 20 minute. Se las apoi sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se pune bezeaua peste prajitura si se da la cuptor 2 minue pana ce bezeaua prinde putina culoare.
No comments:
Post a Comment