pentru blatul 1
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
1 esenta vanilie
pentru blatul 2
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
50 g fulgi migdale
1 esenta de vanilie
pentru umplutura:
50 g pesmet de biscuiti
4 linguri compot
4-5 linguri gem zmeura
150 g zahar
300 g branza dulce
1 lingura esenta de vanilie
100 g unt sau margarina
500 zmeura
frisca pentru decor
Mod de preparare:
Pentru primul blat bati albusurile spuma tare, daaugi zaharul si bati in continuare. Pui galbenusurile unul cate unul, esenta de vanilie, faina, amesteci incet, de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili, unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 20-30 minute. Se lasa la racit, dupa cre se taie in trei. Una din parti trebuie s afie mai mica. Pentru blatul 2 se amesteca toate ingredientele, la fel ca la primul blat si se da la cuptor intr-o tava dreptunghiulara. Intre timp se amesteca pesmetul de biscuiti cu gemul de zmeura si separta freci crema de branza cu zaharul, untul moale si esenta de vanilie. Tai blatul dreptunghiular si imbraci peretii tortului. Asezi primul blat, cel mic, pui pesmetul amestecat cu gem, al doilea blat, 3/4 crema de branza si al doilea blat si restul cremei. Se pune deasupra frisca si zmeura. Se acopera cu frisca si peretii blatului. Se da la frigider cateva ore.
No comments:
Post a Comment