10 vinete
10 gogosari
500 ml ulei
10 rosii mari
2-3 capatani usturoi
5 cepe mari
200 g ardei iute
1-2 foi dafin
sare
piper
Mod de preparare:
Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs in sita. Se coc gogosarii, se curata, se scurg si se curata de seminte, dupa care se toaca marunt. Se toaca ceapa, care se pune la calit in uleiul incins, la foc mic pana devine transparenta. Se adauga usturoiul, care in prealabil a fost curatat si tocat marunt, rosiile curatate de pielita si tocate marunt, gogosarul, vinetele si ardeiul iute tocat marunt fara seminte. Cand sosul s-a ingrosat si uleiul s-a ridicat deasupra zacusca este gata si se da la o parte de pe foc. Se toarna in borcane, lasand un spatiu gol de 2 cm, din marginea borcanului. In fiecare borcan se pune o lingura de ulei fierbinte inainte de a infileta borcanul. Se pastreaza la loc racoros.
No comments:
Post a Comment