Thursday, 22 November 2012

Gogonele (platagele) murate

Ingrediente:

gogonele
morcov
usturoi
boabe mustar
frunze de visin
marar


Mod de preparare:

Se aleg platagele verzi, sanatoase si tari. Se inlatura coditele, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. In borcanele bine spalate si uscate se presara mai intai un pachet de boabe de mustar si crengute de marar cu floare. Se aseaza platagelele unele langa altele, iar in locurile ramase libere se introduc felii subtire de morcovi si catei de usturoi curatati de coji. Deasupra se pun frunze de visin, de telina, marar cu floare si doua scandurele. Se prepara o saramura cu 45 g sare la un litru de apa, care se toarna clocotita peste platagele. Se acopera imediat borcanul cu hartie pergament sau cu doua randuri de ceolofan si se lasa pe loc pana se raceste, dupa care se aseaza la pastrat.
 
 


No comments:

Post a Comment