200 g faina
100 g unt sau margarina
1 ou
75 g zahar
1 praf de copt
1 praf de sare
Pentru umplutura:
500 g branza vaci proaspata
200 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
3 oua
2 linguri smantana
coaja de lamaie
gris
gelatina
mere
2 linguri zahar
Mod de preparare:
Se feaca untul sau margarina cu zaharul pana devine spumos. Se adauga oul, parful de sare, oul si apoi faina cernuta in ploaie cu praful de copt, framantand bine pana se obtine un aluat consistent si elastic. Se da la rece 30 minute. Intre timp se zdrobeste branza cu furculita, se adauga zaharul, esenta de vanilie, smantana, coaja rasa de lamaie, galbenusurile si la sfarsit albusurile batute spuma. Se intinde aluatul in foaie, se pune in forma de copt tapetata, se presara grisul pe toata suprafata si se pune crema de branza. Deasupra se pun feliute de mere, curatate de coaja si seminte, se presara peste ele zaharul si se dau la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Cand se scoate se toarna deasupra gelatina dizolvata in apa calda.
No comments:
Post a Comment