Ingrediente:
250 g margarină
1 pahar cu smântână
sare
600 g făină
2 linguri cu rom (pentru aluat);
1 1/2 kg mere
1/2 linguriţă cu scorţişoară pisată
1 lingură cu unt
3 linguri cu zahăr tos (pentru umplutură)
Mod de preparare:
Margarina lasata la temperatura camerei se freacă spumă cu o lingură de lemn. Se adaugă smântâna şi un praf
de sare. Se omogenizează amestecul şi se adaugă făina
proaspăt cernută in ploaie. Se frământă un aluat tare care se lasă la rece 1 oră, timp în
care se pregăteşte umplutura: se dau merele pe răzătoarea mare, se pun într-o
cratiţă emailată, pe foc mic, şi se lasă să se înmoaie 1/4 oră. Se adaugă
zahărul când merele au lăsat must şi se trage cratiţa de pe
foc. Se răceşte amestecul şi se parfumează cu scorţişoară pisată atunci când se
pune în tavă. Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două părţi egale, care
se întind în foi de mărimea tăvii. Se unge cu unt tava şi se tapetează cu făină,
se aşază foaia de aluat, se pune deasupra ei umplutura de mere, se acoperă cu
cealaltă foaie şi se introduce plăcinta în cuptorul cald, pentru 20 minute. Dupa ce se raceste se pudeaza cu zahar si se taie
No comments:
Post a Comment