Sunday, 4 November 2012

Placinta delicioasa cu mere

Ingrediente:

250 g margarină
1 pahar cu smântână
sare
600 g făină
2 linguri cu rom (pentru aluat);
1 1/2 kg mere
1/2 linguriţă cu scorţişoară pisată
1 lingură cu unt
3 linguri cu zahăr tos (pentru umplutură)

Mod de preparare:

Margarina  lasata la temperatura camerei se freacă spumă cu o lingură de lemn. Se adaugă smântâna şi un praf de sare. Se omogenizează amestecul şi se adaugă făina proaspăt cernută in ploaie. Se frământă un aluat tare care se lasă la rece 1 oră, timp în care se pregăteşte umplutura: se dau me­­rele pe răzătoarea mare, se pun într-o cratiţă emailată, pe foc mic, şi se lasă să se înmoaie 1/4 oră. Se adaugă zahărul când merele au lăsat must şi se trage cratiţa de pe foc. Se răceşte amestecul şi se parfumează cu scorţişoară pisată atunci când se pune în tavă. Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două părţi egale, care se întind în foi de mărimea tăvii. Se unge cu unt tava şi se tapetează cu făină, se aşază foaia de aluat, se pune deasupra ei umplutura de mere, se acoperă cu cealaltă foaie şi se introduce plăcinta în cuptorul cald, pentru 20 minute. Dupa ce se raceste se pudeaza cu zahar si se taie





No comments:

Post a Comment