un kg cartofi
2 cepe
un morcov
50 ml ulei
2lingurite faina
o lingurita boia dulce
otet pentru acrit
cateva fire patrunjel
sare
Mod de preparare:
In oala in care se fierbe ciorba, se incinge uleiul si se pun la calit ceapa taiata marunt si morcovul trecut prin razatoare. Se lasa pana ceapa devine sticloasa si apoi se pun cartofii taiati cubulete. se lasa si ei pana devin sticlosi, amestecand mereu pentru a evita lipirea. se trage vasul de pe foc si se pune faina amestecata cu boiaua. Se amesteca bine, se acopera continutul cu apa rece si se pun din nou la fiert. Dupa ce acrtofii au fiert, se trage vasul de pe foc si se acreste cu otet, care se pune lingura cu lingura, amestecand si gustand dupa fiecare, pana ce se stabileste gustul de acru si de sarat prin sare. Se aduce la masa cu patrunjel deasupra.
No comments:
Post a Comment