3 kg rosii
1 kg ceapa
1 kg morcovi
2 kg ardei kapia sau gogosari
500 ml ulei
200 g orez
sare
piper
foi de dafin
Mod de preparare:
Ceapa se taie sozisori sau marunt.Morcovii se dau pe razatoarea mare.Se caleste in ulei cca 10 minute ceapa.Se adauga morcovii si se caleste incontinuare inca 10 minute.Se adauga ardeii taiati cubulete si se fierbe incet la foc mic.Se pune sare, piper si foi de dafin. Orezul se fierbe separat.Cand a fiert se scurge de apa si se clateste cu apa rece.Se lasa la scurs. Dupa o jumatate de ora se adaugasucul de rosiii. Se fierbe pe foc mic pana uleiul iese deasupra amestecand mereu sa nu se lege de cratita.Se adauga orezul fiert si se mai fierbe inca 10 minute. Se pune compozitia fierbinte in borcane fierbinti.
Se sterilizeaza in cuptor cca 20-25 minute si se pun in pat cald pana se racesc. Se pastreaza in locuri racoroase.
No comments:
Post a Comment