o varza de circa 1 kg
o ceapa
o lingura cimbru uscat
o foaie de dafin
o lingura marar uscat
o foaie de dafin
o lingura marar uscat
doua linguri faina
o lingurita boia dulce
2 rosii in bulion
50 ml ulei
sare
Mod de preparare:
Se taie varza fideluta, se presara cu sare si se framanta, dupa care se lasa asa timp de 30 minute. Apoi se preseaza de suc. Se pun doi litri de apa la fiert si, cand clocoteste, se pun varza si ceapa taiata marunt. Spre mijlocul fierberii se pun foaia de dafin si mararul. Intre timp se pregateste rantasul pentru care uleiul se incinge intr-o tigaie si cand e bine incins, se pune faina amestecata cu boiaua. Se amesteca si se lasa un minut, dupa care se stinge cu zeama din oala in care fierbe varza. Se amesteca si se omogenizeaza. Cand varza este fiarta, se pun rosiile in bulion, trecute prin razatoare si se lasa sa se dea in clocot. Apoi se drege supa cu rantas si se mai lasa sa dea un clocot. Se trage vasul de pe foc, se presara cimbru si se lasa 10 minute cu capac, inainte de servire.
No comments:
Post a Comment