300 g naut
o ceapa
un catel usturoi
o lingura coriandru uscat
2 lingurite pudra de chimen
o lingurita boia dulce
1/2 lingurita bicarbonat
sare
piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cu o seara inainte, se pun boabele de naut sa se umfle in apa calduat. a doua zi se scurg de apa in care au stat, se trec printr-un jet de apa si se scurg. In robot, se pun boabele de naut bine scurse, ceapa taiata mai mare, usturoiul, coriandrul si se maruntesc. Apoi se adauga pudra de chimen, boiaua, bicarbonatul si se potriveste gustul cu sare si piper. Se mai da o tura la robot pentru a completa amestecarea. Cu mana trecuta prin apa rece se formeaza chiftele in palma. se incinge uleiul si se prajesc chiftelele pana ce devin maronii/aurii. Se scot pe servetele din hartie care sa absoarba surplusul de grasime.
No comments:
Post a Comment