Thursday 22 November 2012

Prajitura cu oua

Ingrediente:

10 oua
12 linguri zahar
1 praf de copt
esenta de rom si vanilie
4 linguri ulei
12 linguri faina

pentru crema:

2 lingurite esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie           
500 ml lapte           
5 galbenusuri           
120 gr zahar           

Mod de preparare:
 
Se separa ouale in doua. Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat pana se fac spuma, apoi se adauga zaharul, rand pe rand zaharul (5 linguri), si faina (6 linguri). Se adauga zaharul vanilat, esenta de vanilie, 2 linguri ulei.  Al doilea blat se prepara la fel ca primul, insa in acesta se adauga si galbenusurile, unul cate unul. Pentru crema de vanilie se pune laptele la fiert, apoi se amesteca cu vanilia (sau se aduga semintele din pastaia de vanilie injumatatita, se adauga si pastaia apoi se lasa sa stea acoperit 10 minute). Se amesteca galbenusurile cu zahar. Se toarna, putin cate putin, laptele in galbensuri, amestecand continuu, apoi se pune compozitia obtinuta inapoi pe foc. Se lasa pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa cat sa stea pe spatele lingurii de lemn. Nu se lasa sa fiarba, caci altfel se va taia. Balturile se coc 20-30 minute. Intre cele doua blaturi se pune crema de vanilie. Prajitura se pudreaza cu zahar. Optional deasupra se pot pune si nuci maruntite.



 


No comments:

Post a Comment