pentru blat:
6 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 lingurita praf de copt
pentru crema:
7 galbenusuri
2 cani zahar
2 plicuri budinca vanilie
500 g lapte
100 ml apa
1 lingura faina
1 pachet margarina
2 lingurite ness
Mod de preparare:
Pentru blat. se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile frecate cu praful de copt stins in putin otet si un praf de sare. Se presara faina, se amesteca usor, se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie d ecopt pana devine aurie. Intr-o cratita care nu se lipeste, se pun toate ingredientele pentru crema, mai putin margarina si nessul. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da la racit, dupa cre, se incorporeaza margarina moale si nessul. Se insiropeaza blatul cu un sirop din apa, zahar si esenta de vanilie, apoi se intinde crema. Se presara nuca maruntita si se da la rece ca sa se intareasca crema.
No comments:
Post a Comment