4 pere
o nuca unt
80 g ciocolata neagra
pentru aluat:
80 g unt
80 g faina
80 g zahar
Mod de preparare:
Intr-un vas, se pune faina, zaharul si untul taiat in bucati mici. Se amesteca cu varful degetelor, pentru a obtine un amestec sfaramicios, neomogen. Se dau aceste frimituri la rece. Perele se curata de coaja si de casuta de samburi si apoi se taie cuburi mici. Intr-o tigaie se topeste untul si se pun perele taiate sa se soteze pentru circa 5 minute. Se adauga o lingura de zahar si se mai lasa 5 minute pana ce perele se caramelizeaza usor. Intr-un vas mare sau in forme mici pentru fiecare, se pune un prim strat de pere caramelizate. Apoi se repartizeaza ciocolata neagra rupta bucati si se acopera cu un strat de frimituri de aluat. Se dau formele la cuptor pentru 30 minute, pana ce aluatul este auriu. Se serveste caldut.
No comments:
Post a Comment