Sunday 4 November 2012

Peste in aluat

Ingrediente:

5 pesti micuti
2 lamai
un ou
100 g amidon din cartofi
seminte de cereale
ulei
sare
piper
400 g faina
100 g unt

Mod de preparare:

Pestele se curata de solzi, intestine si branhii, se spala si se lasa la scurs. Se stropeste cu zeama de lamaie amestecata cu ulei, sare piper, atat in interior cat si in exterior. Aluatul se prepara amestecand ingredientele pana se obtine un aluat elastic. Se da aluatul la rece 30 minute, apoi se intinde in 5 foi si se imbraca fiecare peste in aluat, modeland astfel incat sa ia forma pestelui. In interiorul pestelui se pot pune felii de lamaie. Pestii se ung cu ou batut si se presara cu un amestec de seminte. se aseaza in cuptor la treapta 2 pentru 20 minute, si la final, 10 minute la treapta 3 pentru rumenire.
 
 


No comments:

Post a Comment