Ingrediente:
ardei capia
otet
apa
sare
frunze telina
radacina hrean
boabe piper
foi de dafin
Mod de preparare:
Se aleg ardei capa proaspeti, sanatosi, at mai drepti. Ardeii se spala, se coc pe plita pe toate fetele si se lasa sa se raceasca. Toti ardeii copti curatati se aranjeaza in borcane, de preferatpana sub marginea borcanului de 3-4 cm. Deasupra ardeilor se aranjeaza frunzele de telina si o radacina de hrean asezata in cruce, ca sa nu se ridice ardeii. Intr-un vas se prepara o solutie in proportiile urmatoare: la 1 litru otet se adauga 2 litri de apa si 40 g sare pentru fiecare litru de lichid, cateva boabe de piper si foile de dafin. Apoi solutia se fierbe cateva minute. Cand solutia s-a racit putin, se toarna peste ardeii copti din bircane, asa incat lichidul sa nu depaseasca 2 cm. Borcanele se inchid cu capace sau cu 2 randuri de ceolofan si se pun la pastrare in locuri racoroase si uscate.
No comments:
Post a Comment