Friday, 12 October 2012

Suc de rosii nefiert

Ingrediente:

rosii
sare
zahar
aspirina

Mod de preparare:

Se aleg rosii foarte bine coapte si sanatoase. Se spala foarte bine, in mai multe ape.Se taie fiecare rosie in bucati potrivite si se elimina codita. In continuare rosiile se dau prin masina de tocat sau prin dispozitivul de retinere a semintelor si al pielitelor. Sucul cu pulpa de rosii se toarna imediat in sticlele pregatite, lasandu/se neumplut gatul sticlei. Cu varful unui cutit se presara sare (eventual si zahar)si un sfert de aspirina pisata. Fiecare sticla se inchide ermetic cu capac sau cu 2 randuri de ceolofan si se pun la sterilizat intr-un vas cu apa. In prima zi se sterilizeaza 20 minute (din momentulin care incepe sa fiarba apa in vas), iar in a doua zi sterilizarea dureaza 10 minute. Sticlele sterilizate se sterg, se eticheteaza si se pun la pastrare in incaperi racoroase.
 
 


No comments:

Post a Comment