Friday 12 October 2012

Bulion pasta

Ingrediente:

rosii
sare
ulei

Mod de preparare:
 
Se aleg rosii bine coapte, se spala, se rup in doua si se introduc intr-o oala mare, smaltuita, adaugand si putina sare (un varf de cutit la 1 kg rosii). Se aseaza oala pe foc si se lasa sa clocoteasca 5-10 minute. Se da jos si se pastreaza intr-un loc curat si rece pana a doua zi. In acest timp tot miezul gros al rosiilor se lasa la fund, iar deasupra se alege o zeama subtire, care se va scoate cu ajutorul unei linguri de servit supa. Aceasta zeama nu se arunca, ci se foloseste la diferite supe sau la gatit, in loc de apa, deoarececontine saruri si vitamine si este gustoasa. Dupa ce s-a scos toata zeama subtire, se trec rosiile prin sita, frecandu-le bine cu o lingura de lemn, pana ce nu mai raman decat pielitele si semintele. lichidul rezultat se toarna intr-o oala bine spalata si se pune din nou la fiert. Oala se aseaza peste o tabla. Cand incepe sa fiarba se amesteca continuu, pana ce se obtine o pasta de consistenta unui magiun gros. sE tarna bulionul cald in sticle, se netezeste suprafata cu ajutorul unui cuit si se adauga la fiecare sticla, ulei intr-un strat de un centimetru. Sticlele fierbinti se inchid cu capace si se infasoara cu o patrura, se lasa sa se raceasca complet, dupa care se pun la pastrat.
 



No comments:

Post a Comment