Ingrediente:
5 ardei de culori diferite
4 cepe albe
4 linguri ulei
125 ml apa
1/2 legatura patrunjel
4 catei de usturoi
o lingura de zahar
2 linguri otet vin alb
sare
piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul si se pune ceapa taiata marunt la calit. Dupa ce a devenit sticloasa, se adauga ardeii curatati de cotoare si seminte si apa. Se lasa sa fiarba 10 minute amestecand, pana cand ardeii s-au inmuiat. Se adauga otetul, zaharul, usturoiul zdrobit, patrunjelul si se potriveste gustul cu sare si piper. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba 10 minute. Se lasa amestecul sa se raceasca putin, dupa care se pun in borcane care se astupa cu capace. Se pastreava cel mai bine la frigider.
No comments:
Post a Comment