bureti iuti
usturoi
boabe de piper
foi de dafin
fire marar
apa
sare
otet
Mod de preparare:
Buretii se curata si se spala. Daca nu se doreste ca acestia sa fie prea iuti se curata de lamelele albe de pe palariile buretilor (din interior). Buretii spalati foarte bine se lasa la scurs intr-o sita. Se pune apa la fiert cu apa (2% sare). Se oparesc in apa clocotita unde se tin aproximativ 5 minute. Se lasa sa se scurga intr-o sita. Cand s-au racit se taie. Printre bureti se pun si catei de usturoi si fire de marar, boabe de piper si de dafin. Se prepara otetul adaugand la fiecare litru de otet de 9 grade, un litru si jumatate de apa, 25 g sare la fiecare litru de lichid si se fierbe in clocote. Amestecul se toarna peste bureti. Sea dauga la fiecare borcan un strat de ulei de 1-2 cm. Borcanele se inchid cu capac sau cu 2 straturi de ceolofan si se aseaza la pastrat la loc racoros.
No comments:
Post a Comment