sfecla rosie
telina
sare
otet
apa
Mod de preparare:
Se alege dupa preferinta, sfecla rotunda, care este mai putin fibroasa, mai zemoasa si fierbe mai usor decat dea conica, mica, de culoare rosie inchisa. Sfecla se spala bine in mai multe ape, dupa care se pune la fiert in apa rece, care trebuie sa o acopere sau se coace la cuptor. Este de preferat ca sfela sa se coaca la cuptor deoarece este mult mai gustoasa si isi pastreaza mai bine vitaminelesi sarurile minerale. In cazul fierberii, cand apa din vas a mai scazut se adauga alta, tot fierbinte pana se acopera sfeclele. Sfecla este bine fiarta cand infingand o furculita sau un cutit ascutit, intra usor. Cand sfeclele sunt bine fierte sau coapte, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Separat se curata si cateva radacini de hrean care se dau tot pe razatoare. Sea mesteca hreanul cu sfecla si se aseaza in borcane. Se prepara otetul adaugand la un litru de otet de 9 grade, 2 litri de apa, iar la fiecare litru de lichid 25-30 g sare si se aseaza la foc. Dupa cateva clocote se da jos si se asteapta sa se raceasca. Se toarna otetul peste sfecla, iar borcanele se inchid cu capace. Se aseaza la pastrat.
No comments:
Post a Comment